HORTA BASSEVELDE – TUIN

Alles voor uw tuin!

Tuinmachines

Kwaliteitsvolle machines voor elke klus in de tuin

Je tuin aanleggen en onderhouden gaat heel wat makkelijker en sneller met de juiste tuinmachines. Grasmaaien, graskanten snijden, je gazon verticuteren, snoeihout hakselen, herfstbladeren opruimen … bij Horta vind je zeker de tuinmachine die je zoekt.

Kom langs en spreek met één van onze specialisten. Die helpen je graag met professioneel advies bij het kiezen van machines aangepast aan jouw tuin.

Al eens aan een robotmaaier gedacht?

Een robotmaaier is een grasmaaier die geheel automatisch je gazon maait, overdag of zelfs ’s nachts. Elke dag doet de robotmaaier zijn werk, zonder dat je er omkijken naar hebt.
Hierdoor blijft het grasmaaisel zeer klein en mag het gerust op je gazon blijven liggen. Het vormt zelfs een natuurlijke meststof voor je grasmat.
Gras dat elke dag gesneden wordt zal beter en sneller groeien. Dit komt zeker de kwaliteit van je gazon ten goede en mosvorming wordt zeer sterk afgeremd.
Robotmaaiers zijn stil, energiezuinig, milieuvriendelijk en veilig voor kinderen en huisdieren. Ze zijn immers uitgerust met de nodige sensoren en met een automatische stopfunctie.

Een robotmaaier installeren en programmeren voor gebruik is zéér eenvoudig. In je Horta winkel kan je alle informatie over robotmaaiers bekomen.
Bovendien is een robotmaaier ideaal voor wie allergisch is voor graspollen, maar toch een gazon heeft dat moet gemaaid worden. Je hoeft immers zelf niet meer in je gazon te lopen op het moment van de maaibeurt.
De installatie van een robotmaaier is eenvoudig en snel. Graaf de volgdraad in rond het maaigebied en je robotmaaier is klaar om je gazon te maaien.

Robotmaaiers zijn uitgerust met een eenvoudig bedieningspaneel. Eens gestart kan je de robotmaaier ingeschakeld laten zodat die uit zichzelf zijn werk doet. Een Gardena robotmaaier is bestand tegen regen en wind. Zet hem gerust in het voorjaar in je tuin en haal hem pas voor de winter weer binnen.

Grasmaaiers voor een gazon van elk formaat

Eens het mooie weer start zie je het gras in je gazon bijna letterlijk groeien. Je moet dan zeer regelmatig je gras maaien en de graskanten netjes onderhouden. Met een goede grasmaaier, een ergonomische grastrimmer en een accu-aangedreven graskantschaar wordt dit kinderspel.

Horta verkoopt tuinmachines voor het onderhoud van je gazon van de gekende merken Wolf en Gardena. Dit zijn kwaliteitsvolle grasmaaiers, grastrimmers en accuscharen die je jarenlang trouw zullen dienen in je tuin.

Grasmaaiers bestaan in heel wat verschillende soorten. Naargelang de aard en omvang van je tuin kan je kiezen uit een:

 • robotmaaier
 • kooimesmaaier
 • grasmaaier op netstroom of op een accu
 • benzinemaaier
 • zitmaaier

Elke soort grasmaaier heeft zo zijn eigen voordelen en kenmerken. De kracht van de motor, de maaibreedte, de maaistanden, de inhoud van de grasopvangbak, het energieverbruik, het gebruikscomfort en bedieningsgemak … het moet allemaal afgestemd zijn op jouw gazon.

Sta je op het punt een nieuwe grasmaaier aan te schaffen? Kom dan zeker spreken met je Horta specialist. Die legt je haarfijn de verschillen tussen de diverse grasmaaiers uit en adviseert je perfect in je keuze van de juiste grasmaaier.

Tuingereedschap

1. Handgereedschap voor tuin of moestuin

 • Tuinspaden
 • Schoppen
 • Houwelen en landhakken
 • Hakken en schoffels
 • Harken
 • Cultivatoren
 • Graskantstekers
 • Rieken en vorken
 • Paalboren
 • Tuinhamers
 • Bezems en borstels
 • Klein handgereedschap
 • Plantgereedschap
 • Manueel maaigereedschap
 • Bijlen en kliefhamers
 • enz.

2. Snoeigereedschap voor het snoeien van bomen, struiken en planten

 • Snoeischaren
 • Takkenscharen
 • Snoeizagen
 • Boomzagen of beugelzagen

3. Maaigereedschap voor gazon en hagen

 • Grasmaaiers
 • Grastrimmers of kantensnijders
 • Elektrische of manuele buxusscharen
 • Elektrische of manuele heggenscharen of haagscharen
 • Grasscharen

4. Gereedschap voor aanleg of onderhoud van gazon

 • Tuinwalsen
 • Gazonharken
 • Elektrische bladblazers of bladzuigers
 • Verticuteermachines
 • Strooiwagens voor meststoffen of graszaad

5. Sproeitoestellen

6. Gereedschap voor bestrijden van onkruid

Tuinkledij

Aangepaste kleding om te tuinieren
Om aangenaam, veilig en productief te tuinieren heb je niet alleen het juiste tuingereedschap of tuinmachines nodig, maar ook de juiste kleding.
Een praktische overall, een stevige werkbroek, een warme jas, rubberen laarzen, veilige en sterke schoenen, handschoenen, enz.

Kom langs in je Horta winkel en ontdek hoe je veilig en prettig kan tuinieren met de juiste kledij.

Ga je aan de slag in je tuin, moestuin of kruidentuin dan is het dragen van beschermende kledij zeker aan te raden.
Vooral je handen, voeten en ogen zijn kwetsbaar wanneer je werkt met scherp tuingereedschap of met gemotoriseerde tuinmachines.
Ook planten, takken, afvalhout en dergelijke kunnen gevaarlijk zijn omwille van doornen, scherpe kanten of splinters.

Draag een veiligheidsbril om je ogen te beschermen
Je kan ongevallen en kwetsuren makkelijk voorkomen door het dragen van veiligheidsschoenen of stevige beschermende schoenen, aangepaste werkhandschoenen en een veiligheidsbril. Deze is zeker noodzakelijk wanneer je werkt met tuinmachines zoals een kantentrimmer of een hakselaar.
Door de kracht van deze machines gebeurt het immers vaak dat stukjes hout, steentjes of andere harde voorwerpen wegspringen, wat zeker voor de ogen gevaarlijk kan zijn.
Ook wanneer je werkt met scheikundige producten zoals bestrijdingsmiddelen kan een veiligheidsbril spatten in de ogen voorkomen.

Veiligheidsschoenen, stevige bottines en rubberen laarzen
Draag veiligheidsschoenen of stevige bottines tijdens het spitten, frezen van de bodem, boren van paalgaten in de grond en verticuteren van het gazon. Je voeten en tenen goed beschermen is dan absoluut noodzakelijk.
Bij het spitten en graven of bij het omwoelen van de grond met een machine wordt immers heel wat kracht uitgeoefend met een scherpe spade of met scherpe messen van de machines. Je kan dan beter het zekere voor het onzekere nemen en zorgen voor aangepast schoeisel.
Uiteraard kunnen rubberen laarzen niet ontbreken in je uitrusting. Ze zijn érg nuttig wanneer je aan de slag moet in een natte, modderige of zanderige omgeving. Of wanneer je planten en gras moet besproeien met water of andere producten.
En ook voor wie een vijver in zijn tuin heeft zal het nut van rubberlaarzen zeker duidelijk zijn. Ze houden je voeten altijd perfect droog.
Ook bij koud en vochtig weer kunnen aangepaste en extra gevoerde rubberen laarzen hun dienst bewijzen.

Draag tijdens het tuinieren aangepaste handschoenen
Werkhandschoenen bestaan er in heel veel verschillende soorten, aangepast aan elke klus in de tuin:

 • Stevige werkhandschoenen voor het zware werk, zoals graven, spitten, hakken, zagen, snoeien …
 • Middelzware werkhandschoenen waarmee je makkelijk gereedschap kan hanteren voor het opbouwen van een tuinhuis of een speeltuig bijvoorbeeld.
 • Fijne werkhandschoenen voor het verzorgen en manueel snoeien van planten en bloemen.
 • Werkhandschoenen bekleed met rubber voor het werken in een natte of vochtige omgeving of gewoon voor extra grip.
 • Speciale werkhandschoenen bestand tegen oliën, vetten en chemicaliën.

Aanleg & onderhoud

Tuinieren is een prachtige hobby die je op heel wat verschillende manieren kan beoefenen. Je kan semi-professioneel tuinieren en van je tuin je levenswerk maken. Of louter recreatief tuinieren als ontspanning en om je dichter bij de natuur te brengen.

Je kan je tuin beperken tot een mooi gazon of omtoveren tot een speelparadijs voor je kinderen. Hoe je het ook aanpakt, je kan het best tuinieren samen met Horta.

Bij Horta De Pape in Bassevelde vind je alles wat je nodig hebt om met succes te tuinieren. Bovendien krijg je van onze specialisten gratis advies rond tuinieren. Ze staan je graag met raad en daad bij voor de aankoop van je tuingereedschap, meststoffen, zaden, potgrond, enz.

Ze helpen je bij het bestrijden van problemen in je tuin of het nu om onkruid gaat, slakken, schadelijke insecten of ongedierte, of om planten- en schimmelziektes. Een mooie en gezonde tuin, waarin je eindeloos kan genieten, dat is wat Horta samen met jou wil bereiken.

Om het even welk soort tuin je wenst, je kan altijd bij Horta terecht. Je eigen moestuin bijvoorbeeld, waarin je zelf lekkere en gezonde groenten kweekt. Die levert elk jaar opnieuw een rijke oogst op, ongeacht of je moestuin nu groot is, of zich tot een vierkante meter beperkt.

Bovendien kan je een moestuin perfect combineren met een geurige kruidentuin. Zo beschik je meteen over groenten en kruiden waarmee je de lekkerste gerechten maakt.

Plant je in je tuin fruitbomen en fruitstruiken, dan wordt je fruittuin een echte snoeptuin die je doorheen de seizoenen de lekkerste bessen en het sappigste fruit oplevert.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een prachtige siertuin, met mooie stuiken, bomen en vooral veel bloeiende planten. Die bevorderen de biodiversiteit, want ze lokken heel wat bijen en nuttige insecten naar je tuin. In je siertuin is het altijd prettig vertoeven en volop genieten, in de schaduw, in de zon of misschien zelfs in de buurt van een mooie vijver.

Voor je kinderen is je tuin natuurlijk de plaats bij uitstek om te spelen, te ravotten en de natuur te ontdekken. Een zachte groene grasmat, avontuurlijke speeltuigen, een trampoline, of zelfs een zwemvijver of zwembad maken je tuin tot de beste speeltuin die je kan bedenken.

Geef je tuin water

Iedere tuinier weet uiteraard dat water onmisbaar is in de tuin. Doorgaans vormt dit bij ons niet zo’n probleem want het regent vaak genoeg. Maar in de zomermaanden kan het wel al eens langer droog zijn en dan is extra water geven aan je planten, kruiden, groenten of gazon noodzakelijk. Hiervoor kan je bij Horta kiezen uit een ruim assortiment gereedschap voor de bewatering van je tuin. Ga je voor een eenvoudige gieter, een handige tuinslang, een sproeier, een automatisch sprinklersysteem, een microdripsysteem of een ecologische regenton, je vindt het allemaal bij Horta.

Tuingereedschap en tuinmachines voor elke klus in de tuin

Men zegt wel eens: “Het juiste gereedschap is het halve werk”. Dit geldt zeker en vast ook voor tuingereedschap en tuinmachines. Die maken het werken in de tuin of moestuin aangenamer, lichter en doeltreffender. Met het juiste gereedschap en de juiste machines bereik je sneller een beter resultaat. Kom naar de Horta winkel in je buurt en ontdek welk gereedschap en welke machines het best voor jou geschikt zijn.

Tuininrichting

Richt je tuin in samen met Horta voor nog meer tuinplezier

Iedereen wil graag op een andere manier van zijn of haar tuin genieten. Voor de één is dat intensief tuinieren in een siertuin of moestuin.
Voor de andere is dat zalig niets doen in de zon of in de schaduw in de tuin of op het terras.
Of wie houdt er niet van een tuinfeest met vrienden en een fantastische barbecue? Of van een verfrissende duik in je eigen zwembad of zwemvijver?
Sommigen staan écht op hun privacy en wensen een mooie tuinafsluiting. Anderen denken vooral aan hun kinderen en toveren met speeltuigen of met een trampoline de tuin om tot een waar speelparadijs.

Welke tuinbeleving je ook nastreeft, je kan altijd bij Horta terecht voor de volledige inrichting van je tuin.

Van barbecue tot tuinhuis, van tuinafsluiting tot zwemvijver

Bij het inrichten van je tuin komt heel wat kijken en moeten er vaak veel keuzes gemaakt worden.

 • Wil je een modern tuinhuis of net één in cottage stijl?
 • Wil je een houten tuinafsluiting met tuinschermen of een ecologische onmheining in gerecycleerde kunststof?
 • Waar kan je best je terras aanleggen of een tuinkamer plaatsen?
 • Wat is de beste terrasverwarming?
 • Is een barbecue op gas, houtskool of elektriciteit het best geschikt voor je tuinfeest?
 • Welke terrasmeubelen vergen het minste onderhoud?
 • Hoe zorg je voor voldoende schaduw in je tuin?
 • Welk speeltuigen kunnen meegroeien met de leeftijd van je kinderen?
 • Kies je het best voor een zwembad of voor een zwemvijver?

Op al deze vragen vind je een antwoord bij Horta.

Je ontdekt er niet alleen een zeer uitgebreid assortiment materialen en producten voor de inrichting van je tuin. Je krijgt er ook professioneel advies van onze tuinexperten, specialisten inzake barbecue, zwembaden, speeltuigen, tuinhuizen, tuinafsluitingen, enz.

Zwembad en vijver

Met een zwembad of een vijver geniet je nog meer van je tuin

Water in de tuin brengt rust en verfrissing. Plaats je een zwembad in je tuin of leg je een mooie zwemvijver aan dan is dat zeker in de zomer een bron van heel wat waterpret voor jong en oud. Op een warme zomerdag gaat niets boven een frisse duik in je eigen zwembad of zwemvijver.
Een sierlijke vijver met mooie waterplanten of vissen zorgt dan weer voor de nodige rust in je tuin. Je wordt er steeds door aangetrokken, kan er uren naar kijken of genieten van het klaterende water van een fontein of waterpartij.
Ben je van plan om een zwembad, een zwemvijver of een siervijver in je tuin te installeren, kom dan zeker eerst langs bij Horta. Je vindt er zowel materialen voor de aanleg als voor het onderhoud van je zwembad of vijver. Bovendien geven onze experts je graag het nodige advies zodat je jarenlang zorgeloos waterpret kan beleven.

Zwembad of vijver?

Zwembaden zijn er in veel formaten en soorten. Je kan kiezen voor een:

 • rond, ovaal of rechthoekig zwembad
 • opbouw zembad
 • inbouw zwembad
 • zodiak zwembad
 • enz.

Welk soort zwembad je ook kiest, ga altijd eerst even ten rade bij onze Horta specialisten. In onze winkel vind je al het nodige om je zwembad te onderhouden, schoon te maken, de waterkwaliteit te garanderen, enz.

Een zwemvijver geeft je tuin extra uitstraling

Ten opzichte van een zwembad heeft een zwemvijver het voordeel dat je hem op een subtielere manier kan integreren in je tuin. Een zwemvijver past perfect in het natuurlijke kader van een mooie tuin. Hij straalt enerzijds rust uit en maakt op warme dagen een frisse duik in het water perfect mogelijk.
Ook tijdens de herfst en winter biedt een zwemvijver nog altijd plezier om naar te kijken. Tijdens de koude maanden wordt een zwembad meestal afgedekt, maar een zwemvijver blijft ook dan gewoon een onderdeel van je tuin. Zo beleef je het hele jaar door plezier aan je zwemvijver.

Bij De Pape NV vind je alle producten voor aanleg en onderhoud van je zwemvijver.

Leg een siervijver in je tuin

Een siervijver gevuld met mooie waterplanten of met vissen kan je in zowat elke tuin aanleggen. Je maakt de vijver immers zo groot of zo klein dan je zelf wenst. Je kan kiezen voor een strakke rechte vijver of voor een vijver met een grillige vorm.
Zelfs met een hele kleine vijver kan je al een fantastisch resultaat bereiken. Een klein vijvertje met kabbelend water over enkele grillige stenen werkt al heel rustgevend, ook in een kleine stadstuin of vlak in de buurt van je terras.
Ben je van plan om een vijver aan te leggen? Met alle vijvermaterialen die je hier vindt kan je je fantasie de vrije loop laten, met een prachtige vijver tot resultaat.

UW VERTROUWDE MERKEN

Bij Horta en Brico City vind je al je vertrouwde merken terug.

ONZE PROMOTIES

Profiteer nu van onderstaande aanbiedingen

STEL EEN VRAAG

Heeft u een vraag over een van onze producten? Zoekt u iets en kunt u het niet vinden? Stel uw vraag via onderstaand formulier en we helpen u zo snel mogelijk!